Ортопедично легло за кучета е такова, което осигурява допълнителна опора на костите и ставите на кучето, особено на бедрата и лактите. Когато куче легне на ортопедично легло, не би трябвало да усеща пода през леглото.

ОРТОПЕДИЧНИТЕ легла за кучета наистина помагат?

Абсолютно! Ако закупите истинско легло за кучета с мемори пяна, което е направено правилно, то може да направи много за вашето по-голямо животно. Ортопедичното легло с качествена мемори пяна може да облекчи болките в ставите, да подобри подвижността и да осигури така необходимия комфорт за измъчено от болка кученце. ... Защото качествената мемори пяна е най -добрата възможна подкрепа.

Харесват ли кучетата ортопедични легла?

Макар и удобни за всеки тип кучета, възрастните и много слабите кучета ще се възползват особено от ортопедичните легла. Подобно на стандартните легла, те се предлагат в голямо разнообразие от цветове, размери и форми. Ортопедичните легла са особено добри за възрастни кучета или тези с ортопедични проблеми.

Помагат ли ортопедичните легла на кучета с артрит?

Има няколко възможности, когато става въпрос за неща, които можете да направите, за да помогнете на кучето си с болката и артрита. Ортопедичното легло за кучета е чудесен избор да помогнете на кучето си с тези болки в ставите и артритни възпаления.

Источник: https://midogguide.com/maintenance-and-care/what-are-orthopedic-beds-for-dogs.html